Апартаменти от строител

Как да намерим надеждна и коректна строителна фирма?

Покупката на нов имот е трудно и рисково начинание, което изисква солидна подготовка, преди да се впуснете в него. Независимо дали желаете да използвате имота за инвестиция или да закупите ново жилище за собствени нужди, трябва да направите всички възможни проучвания, за да сте сигурни, че такава голяма покупка ще е „на сметка“. За целта изберете строително-инвестиционна компания с възможно най-добра репутация и проучете всички сведения около нея. Те включват качество на работата, положение на пазара на имотите, построени до този момент обекти, финансови проблеми, ако има такива и други.

 

От кои източници да търсите такава информация за избраната строителна фирма?

От всички, до които имате достъп – от интернет, познати, приятели, колеги, които са имали вземане-даване с въпросната фирма. Запознайте се с отзивите на хора, които са си имали работа със строителя. Използвайте специализирани сайтове, които оставят хората свободно да изказват мнение за фирмите, с които са влизали в контакт. Трябва да помните, че фирмите с големи рекламни акции не винаги предлагат безкомпромисно качество и коректност. Има фирми, които влагат много пари в рекламата за привличане на клиенти, а съвсем малко в квалифицирани подизпълнители.

Ако всичко изглежда надеждно, посетете офиса на фирмата, за да се уверите лично, че те имат всички документи, които отговарят на изискванията за строеж. Ако строителната фирма е достатъчно прозрачна, тя би трябвало да ви покаже тези документи, потвърждаващи дейността й. Ако не желае да ви ги покаже, по-добре се насочете към някоя друга, докато още не е късно. Всички данни ще ви дадат представа дали можете да се доверите на тази строителна фирма и да пристъпите към следващия етап, т.е. към оглед на апартаментите ново строителство, които компанията предлага.

Какво още трябва да знаем за имотите ново строителство?

Апартаментът в нова сграда обикновено не е ремонтиран, което означава, че е необходимо да предвидите средства за неговото пълно довършване и обзавеждане. По-известните строителни фирми ще ви предложат вариант за неговото завършване срещу доплащане с материали по ваш избор. Ако получите такова предложение, помислете дали то ви устройва или предпочитате да наемете ваши майстори за осъществяването на този ремонт.

Надяваме се, че тези съвети ще ви помогнат да намерите вашата надеждна строителна фирма, предлагаща апартаменти ново строителство.